Våre kurs

BJJ (BRASILIANSK JIU JITSU)

Med røtter fra japansk Ju-Jutsu og Judo, perfeksjonert i Brasil og kamptestet gjennom over 100 år, er Brasiliansk Jiu-Jitsu en komplett kampform for både selvforsvar og sport som kombinerer teknikk, styrke og strategi. BJJ er best kjent fra MMA som den foretrukne bakkekampstilen. I BJJ lærer man kast, bryting, bevegelighet, kontrollgrep, lås og kroppskontroll. Uansett om du er interessert i selvforsvar, konkurranse eller bare ønsker en morsom og utfordrende trening, så tilbyr BJJ en komplett og givende treningsopplevelse. Rambukk er en Checkmat klubb under Ricardo og Leo Vieira.

Utstyr: Gi (drakt) og vannflaske
Aldersgrense 14 år

MMA (MIXED MARTIAL ARTS)

MMA ble kjent på 90-tallet gjennom UFC (Ultimate Fighting Championship), der ulike stilarter konkurrerte mot hverandre for å bevise hvilken stil som var den beste. Mye har skjedd siden den gang, og i dag er MMA en av de mest populære kampsportene med utøvere over hele verden. I MMA kombinerer man det beste fra ulike kampsporter og setter det sammen. Man bruker slag, spark og andre stående teknikker, sammen med bryting, lås og bakkekamp. På Rambukk har vi to av de viktigste kampsportformene innen MMA, nemlig Muay Thai og Brasiliansk Jiu Jitsu, som vil gi et komplett repertoar. For å delta i våre kurs i MMA må man ha minimum 6 måneders erfaring fra BJJ, Bryting, Judo, Muay Thai eller lignende.

Utstyr: Tannbeskytter, leggebeskyttere, boksehansker og MMA hansker

Aldersgrense 14 år

MUAY THAI (THAIBOKSING)

En gammel kampform med opprinnelse fra Thailand og røtter som går tilbake til 1400-tallet. Muay Thai anses å være den mest effektive stående kampstilen, og teknikkene brukes blant annet av alle som konkurrerer i MMA. I Muay Thai bruker vi teknikker som slag, spark, knær og albuer. Muay Thai kan praktiseres av alle og er en fantastisk måte å komme i god form på. Man finner både selvforsvarsaspektet og konkurransemulighetene innenfor thaiboksing. På Rambukk har vi en nybegynnergruppe og en konkurransegruppe. På nybegynnergruppen fokuserer vi på grunnleggende teknikker samt jobber mye med kondisjon og styrke. Vår konkurransegruppe er åpen for alle som har minst 1 års erfaring eller har konkurrert/konkurrerer aktivt. På konkurransegruppen er det mye sparring, avanserte teknikker, clinch og krevende fysisk trening! Du velger selv om du ønsker å trene som mosjonist eller å konkurrere.

Utstyr: Boksehansker, legg- tannbeskytter, shorts/tights, t-shirt og vannflaske

Aldersgrense 14 år

CROSSTRAINING

Crosstrening er Funksjonell Fitness, som er en dynamisk og allsidig treningsmetode som fokuserer på å utvikle en bred og balansert fysisk kapasitet. Treningene er varierte og utfordrende, samtidig som det er sosialt og gøy. Uansett om målet er å forbedre prestasjonen i en spesifikk idrett eller å øke den generelle helsen, er Crosstraining en givende treningsform for alle. Det er en populær treningsform som passer både nybegynnere og erfarne utøvere. På våre timer vil du lære korrekte teknikker for alle øvelser og du vil garantert bli sliten underveis!

Utstyr: Innendørssko, vannflaske og treningsklær

Aldersgrense 14 år

YOGA

Yoga er en urgammel disiplin med røtter som går tusenvis av år tilbake i India. Det er langt mer enn bare fysisk trening; det er en helhetlig tilnærming til helse og velvære som omfatter kropp, sinn og sjel. På Rambukk tilbyr vi kurs i Vinyasa Yoga samt et yogaparti der vi fokuserer på fleksibilitet og bevegelighet. Vinyasa yoga er en dynamisk og flytende form for yoga der bevegelse synkroniseres med pusten. Ordet "Vinyasa" kommer fra Sanskrit og betyr "å plassere på en spesiell måte", noe som i praksis innebærer en bevisst og harmonisk overgang mellom ulike posisjoner. Det er en allsidig stil som er givende for både nybegynnere og erfarne utøvere, da den kan tilpasses individuelle nivåer. Vår yoga er et sterkt supplement til alle våre tilbud og vil hjelpe deg med fleksibilitet, avspenning og mobilitet.

Utstyr: Yogamatte, vannflaske og treningsklær

Aldersgrense 14 år

Submission Wrestling (SW)

Bryting med låser og kvelninger. Øktene er dynamiske og eksplosive, akkurat som sporten. Det er mye fokus på takedowns, kontroll og submissions. Submission Wrestling henter inspirasjon fra Catch Wrestling, BJJ, Bryting, Judo, Sambo og andre Grappling idretter.


Utstyr: Shorts og rash guard

Aldersgrense 14 år

Kurs for barn

BJJ KIDS / BJJ JUVENILES

BJJ Kids/BJJ Juveniles er Brasiliansk Jiu Jitsu for barn. BJJ Kids er for barn i alderen 6 til 9 år (45 minutter), og BJJ Juveniles er for barn i alderen 10 til 13 år (60 minutter). Her vil barna lære Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) gjennom lek, disiplin, sosialt samspill og sparring. BJJ vil over tid gjøre barnet mer fokusert, gi en sterk følelse av mestring og øke selvtilliten. Vår BJJ er orientert mot konkurranse, men inneholder samtidig en stor grad av selvforsvar og mestring. Vi deltar jevnlig i konkurranser nasjonalt og internasjonalt. Hos oss blir det ikke delt ut deltakermedaljer, og hver gradering tildeles når den er fortjent. Vi ønsker at barna skal lære å vinne og tape. Et tap er en læringsmulighet for utvikling, og at en seier er et resultat av hardt arbeid og fokus.

Utstyr: Gi (drakt) og vannflaske
Aldersgrense 6-9 år / 10-13 år

Thai Kids

Thai Kids er et tilbud for barn og fokuserer på grunnleggende Muay Thai. Her legges det vekt på grunnleggende teknikker, disiplin og idrettsglede. På Thai Kids vil ditt barn utvikle motorikk, styrke, kondisjon og få en følelse av mestring. Partiet er for barn i alderen 10-13 år.

Utstyr: Boksehansker, legg- tannbeskytter, shorts/tights, t-shirt og vannflaske

Aldersgrense 10-13 år